U bent niet ingelogd : inloggen

verduurzaming straatverlichting april 2019

De komende twee jaar gaat de gemeente zo’n 8.400 armaturen van de straatverlichting versneld verduurzamen door ze te vervangen voor LED-varianten. Voor industrieterrein Steenakker houdt dit in dat de gemeente de huidige 175 armaturen dit voorjaar vervangt vanaf begin april.
 
Energiebesparing
De 8.400 armaturen die in de gemeente vervangen gaan worden, zijn voornamelijk grootverbruikers. Deze energieslurpers staan voornamelijk langs de ontsluitingswegen, op bedrijventerreinen en in het buitengebied. De nieuwe toe te passen LED-armaturen kunnen (afhankelijk van het oorspronkelijke vermogen) een energiebesparing verwezenlijken van wel 50% ten opzichte van de huidig armaturen. De verwachting is dat met het verduurzamen van deze 8400 armaturen maar liefst 23% energie bespaard wordt ten opzichte van het totale energieverbruik van de openbare verlichting tot nu toe.
Naast duurzamer wordt een deel van de nieuwe armaturen ook toekomstproof door de smart-lightning technologie. Door deze technologie zijn de lampen op afstand aanstuurbaar en uit te lezen. Daardoor zijn er meer energie bespaarkansen en een betere beheersbaarheid.
 
Beperken overlast
Het vervangen van de armaturen gebeurt met een hoogwerker. De gemeente en de aannemer erkennen dat het werk hinder geeft. Uiteraard proberen zij deze hinder te beperken. Heeft u een suggestie om de overlast te beperken of een vraag over dit bericht? Neem dan contact op met de gemeente via www.breda.nl/contact of telefoon 14 076.
 
Informatie
Heeft u andere vragen? Ga naar www.breda.nl of neem contact op via www.breda.nl/contact, WhatsApp (06) 46 66 26 66, Twitter @breda, Facebook Gemeente Breda of bel 14 076.
 
De Gemeente Breda publiceert lokale informatie ook op overheid.nl. Wilt u Breda Berichten en/of andere lokale informatie digitaal ontvangen, dan kunt u zich abonneren op de e-mailservice van overheid.nl of de app Over uw buurt downloaden. Ga naar www.overheid.nl (klik op “Berichten over uw buurt”).